Biblioteca Nacional, Santiago, Xile

 

En aquesta primera etapa, les feines realitzades s’han concentrat en les claraboies que permeten l’entrada de llum a les sales principals de la biblioteca, incloses la cúpula que corona la façana principal i la que iŀlumina el Saló bicentenari. La intervenció va ser necessària per a de garantir l’estanquitat de l’edifici, que presentava gran quantitat de goteres i filtracions d’aigua per l’envelliment i degradació de les estructures metàŀliques, juntament amb ruptures i deficiències en el segellament de vidres, sotmesos a constant estrès tèrmic. En les tasques realitzades a les cobertes, les condicions climatològiques i característiques de la ubicació ens han obligat a extremar les mesures de seguretat, tant a l’exterior com a l’interior de l’edifici, i durant tot el procés s’ha mantingut l’activitat normal a les sales intervingudes. En la restauració, s’han rectificat els defectes de l’estructura i s’ha aplicat una capa d’anticorrosiu i pintura de recobriment de poliuretà, coŀlocant-se els nous vidres armats de seguretat, amb filtre de control solar (infrarojos i ultraviolats), segellats amb adhesiu estructural de silicona.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies